Am Testat The Ordinary Solutie Retinoid 5%

85206514_234325100910002_7741475128503959552_n

The Ordinary este o marca care a captat atentia iubitorilor de cosmetice, dar care in acelasi timp a trezit o nedumerire universala despre cat de bune sunt cu adevarat produsele acestei marci. Daca aveti aceste nedumeriri, va anunt ca sunteti unde trebuie. In acest articol vin cu raspunsuri pentru unul din produsele acestei marci – Solutia Granactive Retinoid 5%.

Solutia Retinoid 5% The Ordinary are o formula fără apă și conține o concentrație de 5% dintr-un complex activ de retinoid, denumit Granactive Retinoid. S-a demonstrat despre acest ingredient ca avand acțiune multiplă în combaterea semnelor îmbătrâniri. Suna promitator, nu?

Spre norocul meu acum cateva luni am dat peste standul cu produse The Ordinary in Douglas. Cautam acel produs luxuriant de intretinere care sa ma suprinda cu un pret modest. Stiti despre ce vorbesc, nu? Nu auzisem pana atunci de numele acestei marci, ceea ce a facut achizitia cu atat mai speciala, mai ales ca am plecat din magazin cu o sticluta fumurie pe care scria Retinoid – un ingredient cunoscut dar nu si incercat.

Prima aplicare de produs s-a intamplat la cateva zile dupa iar primul gand a fost ca nu stiu cum sa ma simt. Ceea ce ma ajuta si mai mul sa inteleg nedumeririle legate de acest brand si in special de solutia de Retinoid. Este un produs ieftin care promite mult datorita ingredientului de baza. Functioneaza sau nu?

Senzatia de dupa a fost una de disconfort. La nici cinci minute dupa aplicare am simtit mancarime pe fata iar senzatia de piele uleioasa nu a ajuat deloc. Cred ca nu am asteptat mult si m-am sters cu un prosop. Efectiv tot ce aplicasem parea a-mi ineca fata in senzatii de mancarime, umezeala si grasime. Greseala pe care o facusem: aplicasem prea mult ser.

Pentru cele mai bune rezultate acest produs trebuie aplicat in anumite conditii. Nu dupa un ser puternic si nicidecum dupa un produs cremos. La fel, este bine de stiut faptul ca fiind un ingredient potent, vei simti ceva senzatii inconfortabile. Trebuie sa te alarmezi? Este normal sau de asteptat? Spre rusinea mea, nu-mi facusem lectiile, ceea ce a facut ca prima mea experienta cu Retinoid 5% sa fie una de confuzie. Dupa disconfortul de la prima aplicare si din necunostinza de cauza, am incetat in a-l mai folosi. Pentru o perioada.

Am revenit la aceasta solutie de Retinoid dupa ce am facut ceva investigatii din care am aflat cum ca de fapt reactiile “adverse” sunt de asteptat. Senzatia de mancarime, pielea rosie (ceea ce mi se intamplase si mie) sunt reactii ale pielii la un produs potent, rejuvenant.

Ce se intampla de fapt: desi in concentratie mica, chiar si acest produs iti va rejuvena pielea tenului. Se aplica in segmente de timp (ex – 4 zile pe saptamana cu 3 zile de “odihna”) zilele libere fiind un timp in care pielea isi poate reveni. Veti observa treptat o inbunatatire in aspectul pielii (la mine s-a observat mult pe obraji) care va capata o textura neteda.

Chiar si dupa acest rezultat pozitiv, am incetat in a folosi aceasta solutie (for now). In primul rand am terminat sticla. Dupa care au urmat toate celelalte prons si cons. Pentru a folosi un asemenea produs cu incredere, avem nevoie permanenta de crema SPF, pe care o vom aplica ori de cate ori iesim afara, chiar si atunci cand nu avem soare si nu este caldura. Un task mult prea sufocant pentru mine, m-am gandit eu. Cumva iti schimba tabieturile tocmai pentru ca pielea fetei va fi de cele mai multe ori in proces de rejuvenare.

The Ordinary Retinoid 5% este produsul cu concentratia perfecta pentru un incepator nestiutor ca mine. Ma voi reintoarce la un asa produs, dar nu pentru o utilizare regulata. Totusi, daca depui acel efort in a folosi permanent crema SPF si devii prietena cu senzatia de iritare care din cate am citit – va disprea in timp, cred ca acest produs merita incercat pentru ca intr-adevar ofera ce promite.

85192140_258580108470313_5690008708516413440_n

 

 

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s