Mama & Femeie – Interviu Martisor de Luna Femeii

Martie este luna in care doamnele si domnisoarele sunt sarbatorite cu martisoare, flori, cadouri si gesturi frumoase. Cu aceasta ocazie un interviu in care femeia si mama sunt intruchipate de aceeasi persoana este martisorul TieBabyBlog pentru voi dragele mele.  Vorbim despre hobby-uri, timp liber si relatii importante.

Invitata: Camelia

white1_Fotor

A: Cu timpul pot spune ca este o provocare, un pic mai dificil sa imi gasesc timp pentru mine in timpul zilei, fiind mama a doi copii. Gradinita, parc, cursuri, cina, etc. Dar cum nimic nu este imposibil, incerc sa gasesc si timp pentru hobby-urile mele pentru ca simt ca am nevoie.

white2_Fotor

A: De curand am inceput sa iau lectii de chitara, ceea ce ador. Imi da o satisfactie aparte si spre suprinderea mea chiar ador acest instrument. De asemenea imi plac plimbarile la munte si chiar am reusit sa fac cateva drumetii pe care le consider adevarate succese.

Cand mai am timp particip la seminare si ateliere de psihologie. Am descoperit multe lucruri despre mine.

white3_Fotor

Cu ajutorul acestor seminare am invatat sa pun intrebarile care conteaza. Totodata am inceput sa ma analizez pe mine ca persoana si sa sap in interiorul meu. Cu prietenii nu putem avea aceste conversatii sensibile, poate din frica de a nu fi judecati. Tot aici, in seminare, am gasit descoperit chitara si placerea de a calatori.

white5_Fotor

Cum am spus, este o provocare sa-ti faci timp exclusiv pentru tine atunci cand ai copii. Totusi, atunci cand este posibil, o am pe mama care este un om de incredere cu care pot lasa copii. Daca chiar nu ai cu cine lasa pe cei mici, tot trebuie sa gasesti timp pentru tine. Este vital. Citeste o carte sau urmareste video-uri care te pot motivationa, inspira sau relaxa.

O alta metoda minunata de a avea grija de tine este chiar timpul cu copii. Atunci cand desenati de exemplu. Lasa pentru un moment adultul din tine si fii din nou copil. Este terapeutic si tintesti doua rate dintr-un foc. Timp de calitate cu copii si timp pentru tine.

white6_Fotor

In momentul de fata Daria, fetia mea de 7 ani merge la cursuri de inot, baschet, dans modern si chitara. Baiatul este un picut mai mic asa ca asteptam sa ajunga la varsta potrivita pentru a fi si el primit poate la inot, pentru inceput.

Cu Daria am inceput cand ea avea 5 ani. Am inscris-o la primul ei curs, de dans modern. De acolo am avansat incet dar sigur la mai multe activitati. Prin aceste cursuri intentionez sa o ajut in a-si forma o mentalitate de luptatoare si vreau sa capete incredere in sine. Din cursurile de baschet am descoperit ca are abilitati sportive, ceea ce este foarte important. Ma ajuta sa o ajut si pe ea in a deveni cea mai buna varianta a ei posibila.

white7_Fotor

Din seminarele de psihologie si din conversatiile cu prietenele am descoperit ca exista multe traume provenite din relatia parinte-copil. Automat am devenit mai atenta la felul in care vorbesc cu ei si incerc sa gasesc solutiile “perfecte” la probleme, tocmai pentru a le acorda lor sansa de a se dezvolta in adulti sanatosi din toate punctele de vedere.

white8_Fotor

In societate ar trebui sa fim cu totii egali. Putem visa la aceleasi lucruri, asa ca de ce sa nu avem aceleasi sanse!

In relatia de cuplu lucrurile se schimba, si in loc de egalitate as vrea sa cred ca a te simti confortabil suna si este mai bine.

white9_Fotor

Nu fac sport, nu tin diete si mananc orice. Totusi am o viata activa si nici nu sunt extraordinar de pofticioasa.

 

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s