Martisor De Luna Femeii – Hai Sa Sarbatorim Cu Adevarat Ceea ce Suntem

Martisorul de martie ne sarbatoreste pe noi, ‘cele daruitoare de viata’, cum se spune din popor. Lasand trecutul la o parte, incercam sa ne incadram in timpul prezent. Azi, pe langa faptul ca suntem acea jumatate din intreg numita a avea calitatea de a purta viata si de a o naste, mai avem si joburi, hobby-uri, vise, dorinte, calitati, talente si pe deasupra abilitati. Abilitatea de a conduce. De a domina. De a lua decizii. De a construi. Vrand nevrand, ne-am dovedit noua si mai ales celor din jurul nostru ca suntem una cu barbatul. Tot ce pot ei face, si noi putem face. Si ceva in plus pe langa.

Si cu toate eforturile noastre, spre uimirea zeilor si zeitailor care nu exista, s-a dovedit treptat dar sigur, cum ca de fapt, in societate, femeia este mereu lasata in urma barbatului. Vreau sa spun ca pentru mine a fost un fel de revelatie. Nu ma gandisem niciodata la acest lucru. Plus ca in realitate, nu am fost niciodata in situatia in care drepturile mele societale sa fie lasate pe locul doi, in favoarea barbatului. M-am simtit victimizata vreodata in alte circumstance altele decat locul de munca sau cat de sus vreau sa ajung? Da, absolut. De exemplu vesnica chestie cu “daca te imbraci mai sumar si atragi comentarii cu iz de gluma – este vina ta”.

people-2567915__340

Intr-un fel, daca nu cu siguranta, totul se leaga. Femeile au fost, si inca sunt, tratate incorect de catre jumatatea noastra de rasa umana. Este o chestie tare complexa dar fara dar si poate totul a inceput de la puterea fizica a barbatului. De aici au pornit abuzuri de toate formele. Revenind inapoi la timpurile noastre, genetic sunt barbati a caror putere fizica intrece cu mult pe cea a femeii. Doar ca noi ca rasa umana nu mai avem nevoie de putere fizica pentru a supravietui. Este nevoie de un arsenal complex si elaborat de abilitati si calitati pentru a ne crea continuitate si pentru a ne o garanta.

Inteligenta nu mai este demult doar putere fizica si raceala emotionala puse la un loc. Nu ai cum sa creezi ceva ‘pe bune’ fara sa-ti folosesti ‘the Yin & Yang’ al fiintei care esti. Ceea ce face barbatul si femeia absolut egal capabili in a crea individual exact acel ceva “pe bune” de care ‘asa de urgent’ avem nevoie. SAU egali capabili individual in a crea ceva absolut distrugator si neutil. La propriu, suntem doi egali pe o insula cu posibilitati care nu au fund. Cine naste, cine da bani in casa, cine face curatenie – devine o reteta care se numeste colaborare daca se vrea a fi una de succes. Este problema nimanui in ce ordine lucrurile se desfasoara in propriul camin. De fapt, aici intervine chestia aia cu dragostea. Nu are de a face cu locul de munca sau cat de sus tintesti.

Cadoul meu de Martisor pentru ziua femeii este invitatia mea pentru tine in a tinti cat mai sus. Sa-ti reevaluezi credintele. Multe nu sunt ale tale. Traieste o viata de vis in care barbatul iti este partener, si nu dusman. Nu uita, barbatii sunt copii de mame, care sunt femei, ca si tine de altfel. Responsabilitatea de a aduce in lume indivizi capabili de a crea pace si bine este impartita in doua. Su tu ca si el, ai o mare responsabilitate pe umerii tai femeie. Iti dai seama cat de puternica esti? Chiar daca nu faci altceva decat mancare si grija de copii, puterea faptelor tale este imensa. Esti minunata. Esti fascinanta. Esti moale si dulce. Esti desteapta. Esti inteligenta. Esti puternica. Esti capabila. In plus, dai viata. Dupa care o cresti. O ocrotesti. O hranesti. Zi de zi. Intr-o zi ii dai drumul in lume. Esti cu adevarat o creatura absolut minunata.

La multi ani dragi femei!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s