De La Editor: La Multi Ani 2020!

Este inceputul unui nou deceniu si avem in fata noastra un an in care cifrele apar la dublu. Pe Instagram sunt o multime de mesaje care te zoresc in a-ti rezolva toate dilemele, tocmai pentru a pasi tres fresh in acest nou an, mult laudat. Despre 2020 se zvonesc multe lucruri grandioase, si parca totul suna prea frumos pentru a fi adevarat. Doar eu raman imuna, in ciuda acestor predictii cu fata de citate din cartile despre legea atractiei, lege care apropo, chiar este adevarata. Dar pana sa ajungem la aceasta minunata teorie, am multe de spus si prea putin timp, despre ultimii ani sau ultimul deceniu. Voi incerca sa fac povestea foarte scurta si promit ca nu va voi otravi cu tristete. Doar un pic. Ha!

Adevarul este ca acum 10 ani viata mea de pana atunci chiar s-a schimbat brusc si drastic chiar. Fara intentie sau cunoastere am intrat in deceniul care acum se sfarseste, speriata dar entuziasmata de tot ce ma astepta dincolo de viata pe care o traisem pana atunci. Fast forward (am spus ca voi tine totul scurt), despre ultimul deceniu pot spune ca l-am trait cu inima, cu trup si cu suflet. Viata mi-a deschis incet dar sigur inima spre iubire, adoratie, dragoste si iarasi iubire. Oameni, locuri, gusturi, mirosuri, sunete si experiente aparte mi-au trezit inima din amorteala in care exista si de care eu nu stiam. Mi-am umblat picioarele pe strazi pline de istorie, oameni frumosi si prosperitate. Fiecare pas si vedere erau simtite in interiorul fiintei. Era ca un lichid vindecator turnat in piatra care am fost pana atunci.

Nu pot spune de ce, cand si cum am devenit o piatra, dar ultimul deceniu s-a incapatanat si s-a proptit in experienta mea tocmai pentru a ma deschide spre vulnerabilitate. Tot ultimul deceniu a fost acolo sa-mi ofere timp pentru a ma ridica, dupa ce de nenumarate ori mi-a dat si mi-a luat oameni, locuri si experiente, lasandu-ma singura, goala, confuza si in durere.

Inapoi la acum, desi anul nou este despre noile dorinte, eu raman neafectata. De dorit, doresc. Dar nu-mi mai pot permite sa traiesc in naivitate si optimism cladit pe nisip, sau nici macar atat. Sunt o multime de lucruri pe care inca nu le inteleg, si inca tot nu reusesc sa fac un sens din tot ce s-a intamplat in experienta mea in deceniul care se incheie. Nu pot decat sa fiu aici pentru mine sa-mi ofer grija, atentie, rabdare, suport si apreciere. Pentru tot ce sunt, tot ce fac si tot ce insemn. Sa ma iert si azi, si maine si poimaine si ori de cate ori va fi nevoie. Nu pot decat sa-mi zic ca este ok sa nu dau replica pe care mi-as fi dorit-o si este ok sa traiesc momente simple si poate chiar banale.

La fel va doresc si voua dragii mei. Mai presus de masina perfecta, casa aceea mult dorita, jobul la care aspiri sau relatia romantica mult visata sunt lucrurile repetate la nesfarsit cum ar fi spalatul pe dinti si pe fata. Intre momentele wow ale vietii noastre sunt minutele si orele in care se intampla de toate, minus exact ce-ti doresti. Cred ca acestea sunt cele mai importante minute. Cand viata iti stinge lumina din tine, pentru ca trebuie neaparat sa vezi toata uratenia din jurul tau. Este o calatorie personala din care doar tu poti decide ce ai de invatat. Asa ca e voi termina aici cu multe urari de bine pentru noul an si noul deceniu. Haideti sa reusim!

La Multi Ani!

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s