Your “Dirty Little Secret” – Despre Posete & Curatenie

 

Azi vorbim ca intre fete, fara ocolisuri si secrete. Este vorba despre un mic secret rusinos sau “dirty little secret”, secret pe care doar noi il stim, cele cu poseta. V-ati dat seama despre ce este vorba? Yep, curatenia si ordinea din gentutele noastre, ravnita dar de multe ori mai greu intretinuta.

Poseta este acel ceva de care suntem foarte atasate. Eu una ma declar vinovata cam de prin liceu, cand am pus mana pe prima mea gentuta dupa care au urmat altele si altele, schimbate dupa moda si plac. De exemplu, acum 10 ani se purtau gentile mari si lungi. Aveam si eu una de catifea, super incapatoare si in care domnea un balamuc magic cu program permanent.

Despre curatenia generala a posetei, si aici vroiam sa ajung (yes, tel indeplinit), ma ocupam destul de rar, cand poseta mea ajungea plina ochi de bilete compostate, farduri desfacute, monezi rasfirate prin toate buzunarele, resturi de biscuti si gume ratacite. Nu-mi amintesc sa fi fost mai rau de atat, dar STIU ca in lumea secretelor rusinoase, SE POATE.

Timpul a trecut iar in ultimii ani am ajuns mult mai constienta  de starea posetelor mele. Acum cand scriu acest articol stiu cu siguranta ca am toate gentutele si posetele curate. Pinky swear. Eu cea de azi nu m-as recunoaste in cea de acum zece ani. Trecerea timpului si cateva mici schimbari in rutina mea au facut toata diferenta. Ce s-a intamplat:

  • In primul rand s-a schimbat moda. Pentr un look streetstyle, prefer gentutele mici si nicidecum nu as mai purta barete pe brat ca acum ceva ani. Am observat si in oras aceasta tendita – se poarta mic, ceea ce inseamna mai putin spatiu de depozitare. Este ok pentru mine si ma rezum la ce este mai important gen chei, bani cash si cardul, un lip balm sau rujul pe care l-am folosit, servetele uscate si uneori guma de mestecat. PLUS telefonul.
  • Sunt mai increzatoare in mine – Dupa ani de uitat in oglinda in toate fazele lunii, am ajuns sa-mi stiu defectele si calitatile destul de bine. Varsta si ocupatia la fel  au ajutat. Varsta aduce  cu sine intelepciune iar ocupatia iti cere sa devii o anumita persoana.
  • Machiaj puternic = Poseta mare. Nu ai cum sa iesi din casa machiata ca o barbie doll sperand ca ajungi acasa la fel, fara sa iei cu tine macar doua trei produse pentru touch up. Poate fi fun o perioada, dar dupa devine obositor, plus ca cosmeticele iti vor pata interiorul posetelor. Stiti cum este sa ai toata poseta patata cu fard de ploape, nu-i asa? Solutia: mchiajul executat corect. Produsele de calitate sun la fel, o parte a intregii solutii.
  • Nu mai stau peste noapte. Ah, tineretea! Nopti cu fetele sau cu iubitul inseamna o poseta plina cu: periuta de dinti, pijamale, sosete, ceva dulce, ceva de rontait, suc, gume si cate si mai cate, dupa caz si chef. Tin sa marturisesc ca in prezent nimic nu se compara cu patul meu de acasa iar eu nu mai car de mult tot dulapul prin oras. Been there, done that!

Ca rezultat a celor scrise mai sus, in prezent sunt mult mai atenta la ceea ce iau cu mine in gentuta, din experienta stiind deja disconfortul creat de o poseta mare. Cat despre machiaj, daca am chef de un touch up, pentru poseta am ales servetele matifante. Rujul pe care il port vine si el.

Screenshot 2019-02-23 at 14.51.17

Curatenia o fac rar – nu prea este nevoie deoarece arunc tot ce este de aruncat inainte sa se faca munte in geanta, si pun totul la loc odata ce ajung acasa. Credeti-ma, este vis! Stiind ca am posetele curate, nu-mi mai este rusine sa le deshid in public. Da, am patit si chestii de genu’.

Ok, gata! V-am spus deja suficient despre mine si posetele mele. Voi fetelor, cum stati cu ale voastre? Daca e ba, sper ca articoul meu sa va fie de folos pe viitor sau chiar acum, in momentul acesta. Daca este de bine, sper ca v-am scris ceva care sa va faca sa zambiti – asa de nostalgia timpurilor trecute, cand fumegai de nervi ca nu reusesti sa-ti gasesti cheile dar totusi zambeai la gandul ca in poseta ta domneste haosul. Psst, stiu cum este.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: