Suflet si Corp – Rezolutiile 2018 din Inima de la TieBaby Blog

Ca sa putem avea grija de ceilalti, prima data trebuie sa avem grija de noi.

rezolutii 2018

Suntem chiar aici, in prag de 2018. Cele cateva ore care ne-au ramas din 2017 le vom petrece fie in bucatarie, unde pregatim bunatatile pentru masa de Revelion, sau in salonul de frumusete. Indiferent unde esti, timpul ramas intre trecut si prezent poate fi intruchiparea ideala a ghidului invizibil, cu care iti vei pune la cale planurile pentru noul an. Ce anume vrei sa realizezi in 2018? Daca te-ai gandit la partea financiara si materiala, TieBaby blog vrea sa-ti aminteasca de personal. 2018 este un an bun in care iti poti incepe calatoria proprie de inbunatatire fizica si mentala.

Fara dar si poate, sanatatea fizica si starea mentala reprezinta baza unui plan dus la sfarsit. Nu toata lumea este echipata cu rabdare si vointa in a petrece cate o ora pe zi in sala de fitness. 5 – 10 minute folosite pentru mobilitatea, flexibilitate si alte chestii de genu’, realizate zilnic, pot deveni succesul tau personal. Nu numai ca este o satisfactie, dar acest scurt timp poate face minuni atunci cand este folosit la maxim.

Cum: Este foarte important sa iti placa ceea ce faci. Echipeaza-te cu o colectie diversificata de exercitii, pe care le poti executa dupa plac si mood. Yoga, exercitii la bara sau balet, pilates, cardio si strecthcing – toate aduc cate un benificiu corpului. La fel, poti alterna cu exercitii doar pentru abdomen sau doar pentru picioare, care pot fi executate stand, culcat sau combinat. Poti merge si mai detaliat, pe grup de muschi. Oricum alegi, tine minte sa-ti lucrezi tot corpul si sa-ti alegi doar intensitatea cu cate te impaci cel mai bine. La fel, fa-o pentru tine.

Si apoi vine sanatatea mentala. Personal nu sunt fan al meditatiei clasice. Sunt o tipa mai down to earth, char daca fac parte din semnele de aer. Prefer metodele practice si scurte. Ultimii ani mi-au testat fara mila rabdarea, si ca urmare am descoperit tricul cu respiratia. In situatiile de “urgenta”, respira adanc, des si insistent. Pentru echilibarea zilnica, indreapta-ti atentia pentru cateva minute pe sunetele organice a tot ce te inconjoara (trafic, pasari, oameni, copii, oras, cartier). Sunetul momentului este vindecator si potent.

Mici schimbari pe ici pe colo in modul in care raspundem la comportamentul celor din jur sunt la fel de benefice. Invata sa spui nu, fi usor egoist/a (sau putin mai mult), impune reguli, cere-ti drepturile, traseaza linii si granite. Invata despre tine si despre cine esti cu adevarat. Fi sincer cu tine insuti. Lista merge la nesfarsit, dar se intoarce de unde a plecat, si anume: iubeste-te pe tine.

Iubirea si grija de sine inseamna si un aspect care emana atentie. Fa-ti obiceiuri de frumusete. Chiar si parul fara varfuri despicate inseamna grija. De fapt, multa grija. Indrazneste! Fii o regina, fii un rege!

La multi ani 2018!

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: