Cosmeticele Au Si Ele Termen De Valabilitate – Stiati?

Nu, nu incerc sa fac o gluma – chiar exista termen de valabilitate pentru toate cosmeticele, inclusiv pentru cele din baie. Si ca si cand nu era suficient – exista doua termene de valabilitate.

 ………SAY WHAT??

Da. Dar haideti sa nu ne panicam pentru ca suntem fete destepte si o vom scoate la capat si de data asta. Ca sa incepem cu inceputul, primul pas si cel mai simplu mod de a tine evidenta valabilitatii & pentru a ne intipari in memorie faptul ca exista un termen de viata pentru cosmeticele din baie, poseta, sertare si Dumnezeu mai stie pe unde or fi ajuns dragutele de ele, well, LUAM PRODUSUL LA CITIT!

Pasul doi: vanam simbolul cu o cutiuta deschisa care ar trebui sa fie undeva jos pe cutie, dupa insiruirea ingredientelor. Acest simbol arata valabilitatea produsului DE LA DESCHIDEREA CAPACULUI si veti vedea ca este destul de simplificat – exista un numar de luni de valabilitate (ex: 6M, 12M, 24M), termen care se ia in considerare de la momentul in care deschideti cutia.

cosmetice2.jpg

Pasul trei consta in citirea celei de-a doua optiuni existente pentru termenul de valabilitate iar asta se va intampla cand nu exista simbolul cu cutiuta deschisa. Aceste produse au un termen de viata definit care nu este influentat de data “de la deschidere” si ne arata sec, fara tandreturi, luna si anul cand acel produs devine nefolosibil.

cosmetice1

Screen Shot 2016-08-06 at 15.06.13


DE CE?

Acum ca avem un plan de atac, cred ca este nevoie de intelegem de ce ar trebui sa tinem cont de aceste termene.

In primul rand, un produs pe care inca il folosesti dar care a trecut de termenul de valabilitate/de la deschidere iti va cauza fel si fel de iritatii care din pacate nu sunt extrem de alarmante incat sa-ti dea semne de intrebare (in cazurile bune) si dispar destul de repede. Totusi, iritatiile se intampla si chiar cand sunt de scurta durata, sunt enervante si pot lasa diferite pete sau pot cauza mancarimi.

Concluzia? Stam cu ochii pe termenul de valabilitate, indiferent de cum apare pe cutie. Ambele optiuni sunt la fel de importante si vorbesc despre cat de mult putem folosi acel produs. Deci: nu se merita riscul in a folosi un produs expirat cand stim foarte bine cata munca intra intr-o piele sanatoasa, nu-i asa?

Stati frumoase!

 

 

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s